One Minute Product video
uw Meerwaarde in animatie

Voor op de website

In opdracht van de Gemeente Zutphen hebben wij in het kader van ‘Zutphen van de Toekomst’ een serie One Minute Projectvideo’s ontwikkeld. Met als doel het thema ‘Aardgasvrij’ op de agenda van diverse belangenpartijen te krijgen.

… in de webshop …

Vanuit Heutink primair onderwijs kwam de vraag om een productrange toe te lichten met een uitleg van het concept. Zodat bezoekers van de webshop vanuit een gefundeerde visie hun onderwijsmiddelen kunnen uitkiezen.

of in een presentatie

Voor Momento hebben wij de videoschermen op de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling van een serie One Minute Productvideo’s voorzien. De video’s zijn op een eerder moment verspreid via de social media kanalen.

Wat is een product video?

Net als bij een testimonial video wordt bij een product video de meerwaarde van een product in beeld gebracht. Het grote verschil met een testimonial video is deze meerwaarde wordt overgedragen middels een theoretisch model. Dat wil zeggen, de sterke punten van het product krijgen een extra dimensie en worden in de video gehighlight door onder andere een geanimeerde grafische laag en een voice-over.

Waarom een product video?

Het marketing strategisch inzetten van video content is op dit moment belangrijker dan ooit. Video marketing speelt een essentiële rol in de online zichtbaarheid van uw bedrijf. Daarnaast leidt een gedegen video content strategie tot een hogere conversie.

Wij zorgen er samen met u voor dat we een product video maken die we strategisch gaan inzetten. Zo kunt u uw marketing doelen bereiken. Het is dus meer dan alleen maar het product op een aantrekkelijke en tastbare manier te presenteren aan uw doelgroep.

Wat vinden onze klanten eigenlijk?

Lagarde Groep Telecommunicatie, ICT en Beveiliging heeft diverse One Minute Productvideo’s, One Minute Testimonialvideo’s en One Minute Maatwerkvideo’s bij ons afgenomen. Met als doel het aantal adviesgesprekken te verhogen.

Heutink Primair Onderwijs hebben wij ondersteund in twee product campagne’s met verschillende One Minute Productvideo’s en One Minute Maatwerkvideo’s. Met als doel de afname van een specifieke productcategorie te verhogen.

In opdracht van Lagarde Groep Telecommunicatie, ICT en Beveiliging zijn een reeks One Minute Testimonialvideo’s geproduceerd om hun succesvolle eindgebruikers in beeld te brengen. Met als doel goodwill te verzilveren en zo meer leads te genereren.

Wat zijn de kosten van een product video?

Product video XL

€960,- per video

  • 9 Quote-interviews op locatie
  • 1 geanimeerde laag

Als serie in te zetten voor een uitgebreide campagne of samen te voegen tot een bedrijfsfilm, bedrijfsdoorsnede, corporate insight.

Bestellen Meer info

Product video LARGE

€2460,- per video

  • 1 Quote-interview op locatie
  • 3 geanimeerde lagen

In te zetten als content voor in de nieuwsbrief, online campagne of op de website. Samen te voegen tot een team insight, project insight, klantervaring, klanttevredenheidsonderzoek, user insight of productvideo.

Bestellen Meer info

Product video MEDIUM

€2760,- per video

  • 3 Quote-interviews op locatie
  • 3 geanimeerde lagen

Te gebruiken als een video voor op de website, in de nieuwsbrief of op social media kanalen.

Bestellen Meer info

call to action sessie

Sessie ‘wat is de call-to-action’

Voordat u een product video laat maken is het belangrijk om te weten welk strategisch doel u voor ogen heeft. Zo bespreken we in een sessie goed met elkaar welke kant u op wilt gaan met uw video. Wat is bijvoorbeeld de uiteindelijke call to action van uw klant en via welke kanalen kunt u de video het beste gaan inzetten?

We leggen ook uit hoe we video marketing technieken gebruiken en werken gestructureerd aan video content die uiteindelijk gaat leiden tot het behalen van uw opgestelde doel.

Concept, planning en organisatie

Goede video content is dus erg belangrijk. In deze fase communiceren wij welke stappen we zetten om de doelen te bereiken. We bespreken onder andere met welke producten we het beste kunnen werken, welke mensen er bij betrokken zijn en welke filmlocaties het meest toepasselijk zijn.

Zo leggen we een goede basis voor het creëren van een strategische product video.

concept, planning en organisatie

Product video storyboard

Uitgetekend storyboard van uw product video

De content van de product video wordt hier in grote lijnen bedacht en uitgetekend. Naar aanleiding van het opgestelde doel en de strategie bepalen we hoe we het product uiteindelijk in beeld gaan brengen. We gebruiken technieken en middelen die ervoor zorgen dat de meerwaarde van het product op de juiste manier wordt geaccentueerd.

Ook de verteller speelt hier een essentiële rol in. Alle elementen bij elkaar zorgen voor een krachtige video met een duidelijk verhaal.

Video opnames op locatie

Afhankelijk van het doel en de strategie van de video kiezen we voor opnamelocaties die de meerwaarde van het product het beste in beeld kunnen brengen. Dit zijn bijvoorbeeld locaties bij uw klant. Het is namelijk belangrijk om voor locaties te kiezen waar uw potentiële klanten de mogelijkheden van het product het beste kunnen ervaren. Op die manier komt namelijk het product pas echt tot leven!

Product video op locatie

Product video motion infographics

Motion InfoGraphics in uw product video

Door de meerwaarde van het product te bekrachtigen worden de doelen van de product video campagne sneller behaald. In de video zelf wordt dit gedaan aan de hand van een grafische laag die wordt toegevoegd. Deze grafische laag accentueert de USP’s van het product middels woorden, kengetallen of infographics. Ze geven dus een extra dimensie om deze meerwaarde duidelijk in beeld te krijgen. Zo zorgt dit voor een complete kijkerservaring bij uw potentiële klant.

Droneshoot incl. vergunningen en verzekering

Een droneshoot maakt de product video nog completer. Een drone shoot heeft een positieve werking op het onafhankelijke karakter van de video, omdat de potentiële klant met een helicopter view naar uw product of dienst kijkt. De overall toepasbaarheid en de USP’s van het product brengen we met enkele droneshots in keer goed in beeld.

Product video droneshoot

Product video voice over

Voice-over tekst en opname

De voice-over gids is iemand die in verhaalvorm iets verteld over de toepasbaarheid en meerwaarde van het product. In een voice-over wordt dus toegelicht wat uw potentiële klant van het product kan verwachten.

In een product video staat het product centraal. We horen vaak dus alleen maar de stem van de voice-over gids zonder hem of haar daadwerkelijk (veel) in beeld te zien. De kijker hoort de voice-over en ziet ondertussen voornamelijk beelden van uw product in ‘actie’.

Videomontage

Als alle beeld en geluidsmateriaal verzameld is, dan monteren we de video.

Uiteraard zijn het doel, de strategie en het storyboard nog steeds de leidraad. Echter zetten we wel technieken in die ervoor zorgen dat de video leidt tot de call to action. Daarbij houden wij ons aan onderbouwde richtlijnen als het gaat om video marketing content strategie.

Zo zal de video bijvoorbeeld ook niet langer dan 1 minuut duren, omdat de video anders niet afgekeken of zelfs helemaal niet bekeken wordt. In deze context schieten lange video’s hun doel vaak voorbij en dat willen we graag voorkomen.

Videomontage

Product video animatie

Animatie van beeldmerk

Een toevoeging van uw beeldmerk leidt tot meer naamsbekendheid. Dit kan in het verlengde staan van uw doel of strategie. Alleen als dit het geval is, dan voegen wij uw beeldmerk toe aan de video.

Geanimeerde tekst quotes in uw product video

Om de boodschap en de meerwaarde van het product nog een keer te benadrukken voegen we eventueel nog een geanimeerde tekst quote toe aan de video. Bijvoorbeeld aan het einde van het voice-over verhaal.

Product video geanimeerde tekst quotes