Experts in
One Minute testimonial video

Voor op de website

Testimonial video voor op de website

In opdracht van Mechan Groep hebben wij bekendheid gegeven aan de uitbreiding van het FENDT FULL LINE arsenaal. Door een serie van 8 One Minute Testimonialvideo’s te ontwikkelen. Met als doel agrarisch ondernemers te inspireren om bewust als ondernemer een keuze te maken uit de uitgebreide mogelijkheden.

Meer over deze case

… in een campagne …

Testimonial video in een campagne

Vanuit Lagarde Groep Telecommunicatie, ICT en Beveiliging kwam de vraag hun projecten uit te lichten. Een serie One Minute Testimonials verspreid over het jaar zijn ontwikkeld. Met als doel het succes van producten geadviseerd en geleverd door Lagarde Groep in beeld te ervaren.

Meer over deze case

… of op social media

Testimonial video voor op social media

In opdracht van Valtra ondersteuning in content mini-campagne’s ontwikkeld. Waaronder een serie One Minute Testimonialvideo’s van drie trotse Valtra trekker eigenaren.

Wat is een testimonial video?

In principe is een testimonial video niets anders dan een review video, een referentie video, een recensie video of een aanbevelingsvideo. Uw klant vertelt namelijk iets over uw product en deelt de ervaring die hij of zij heeft gehad middels een video.

Waarom een testimonial video?

Testimonial video’s worden steeds belangrijker. Vooral op het internet laten consumenten hun keuze om iets aan te kopen steeds meer afhangen van andermans beoordeling. Ook als het gaat om B2B aankopen zijn testimonials inmiddels niet meer weg te denken. Zo gebruiken ook inkopers steeds vaker externe online bronnen (testimonials) voor het selecteren van een leverancier. Testimonials zijn een nieuwe werkelijkheid in het verkoopproces geworden.

Daarnaast wordt het inzetten van online video content steeds meer een primaire manier van communiceren. Voor meer dan 70% van alle marketeers wordt online video de komende jaren nog belangrijker in hun digitale strategie. Hierbij speelt herkenbaarheid een belangrijke rol. Een testimonial video zegt dus alles. Door uw huidige klant in beeld te brengen weerspiegelt u direct uw doelgroep. Zodat uw potentiële klant zichzelf meteen herkent.

Wij zorgen ervoor dat uw product trots en mooi in beeld komt. Eveneens voegen we een voice-over of een grafische laag toe. Zo wordt duidelijk wat de huidige afnemer of medewerker nou precies als meerwaarde ervaart.

Wat vinden onze klanten eigenlijk?

“Testimonials onmisbaar in het voordragen van onze plannen”

René Schwiete
CFO | MECHAN GROEP

“Ons punt kunnen maken. Snel en doeltreffend”

Ing. Bert Noteboom MCM
ALGEMEEN DIRECTEUR | LAGARDE GROEP

“Laten zien dat we aansluiten bij de vraag van onze afnemers”

Maartje Schel
MARKETING DIRECTOR | HEUTINK GROEP

Wat zijn de kosten van een testimonial video?

Testimonial video XL

€960,- per quote/video

  • 9 Quote-interviews op locatie
  • 1 locatie

Als serie in te zetten voor een uitgebreide campagne of samen te voegen tot een bedrijfsfilm, bedrijfsdoorsnede, corporate insight.

Bestellen Meer info

Testimonial video LARGE

€2460,- per quote/video

  • 1 Quote-interview op locatie
  • 3 locaties

In te zetten als content voor in de nieuwsbrief, online campagne of op de website. Samen te voegen tot een team insight, project insight, klantervaring, klanttevredenheidsonderzoek, user insight of productvideo.

Bestellen Meer info

Testimonial video MEDIUM

€2760,- per quote/video

  • 3 Quote-interviews op locatie
  • 3 locaties

Te gebruiken als een video voor op de website, in de nieuwsbrief of op social media kanalen.

Bestellen Meer info

call to action sessie

Sessie ‘wat is de call-to-action’

Wanneer u een testimonial video laat maken, kunt u deze uiteindelijk via verschillende communicatiekanalen inzetten. Het doel van een testimonial video kan zijn om uw potentiële klanten naar een specifieke call to action te leiden. Het is dus belangrijk om te weten welke kant u op wilt met uw testimonial video.

De video content wordt altijd strategisch ingezet. Daarnaast werken wij vanuit een structuur. Gebaseerd en opgebouwd vanuit diverse neuromarketing modellen, gecombineerd met (online) video marketing technieken.

Concept, planning en organisatie

Nadat deze eerste sessie heeft plaatsgevonden, starten we met het maken van een videoconcept. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen is het van belang om de planning en organisatie goed met u af te stemmen. Onder andere bespreken we wat de opname locatie(s) worden en met welke mensen we het project ingaan.

Het concept wordt daarna vanuit een marketingcommunicatiestrategie fijn geslepen. Zodat u er zeker van bent dat we direct de juiste richting op denken.

concept, planning en organisatie

Testimonial video storyboard

Uitgetekend storyboard van uw testimonial video

In dit stadium maken we de blauwdruk voor de testimonial video. We gebruiken hiervoor een storyboard. Er komt geen script aan te pas, omdat we met ‘echte mensen’ werken en niet met acteurs. Speciale technieken en instructies zorgen ervoor dat wij deze echte mensen dan ook oprecht en enthousiast over uw product kunnen laten vertellen.

Uw relaties en medewerkers zijn dé ambassadeurs van uw bedrijf of organisatie. Naar aanleiding van ons storyboard brengen wij ze op de juiste manier in beeld. Zo ontstaat er een gezamenlijke boodschap die in het verlengde staat van uw uiteindelijke doel. Hierin komt de échte kracht van de video naar boven. De mens wordt als verteller ingezet en de context vertelt het verhaal in beeld.

Video opnames op locatie

Volgens planning beginnen we vervolgens aan de opnames op locatie. De essentie is het in beeld brengen van de meerwaarde van uw product of dienst. Dit doen we door uw product of dienst te filmen op de locatie waar deze wordt gebruikt of toegepast. Zoals bijvoorbeeld bij uw klant. Pas dan komt het product écht tot leven. Deze vorm van visualisatie is altijd belangrijk, omdat de betreffende producten of diensten dan tastbaar worden gemaakt en uw potentiële klanten de mogelijkheden van het product beter kunnen ervaren.

Testimonial video op locatie

Testimonial video quote interview

Quote-interview op locatie

De quote staat centraal in de testimonial video en staat ook gelijk aan de boodschap van de video. De video is hierin altijd ondersteunend aan de boodschap.

Bij een quote-interview wordt een van uw relaties of medewerkers geïnterviewd over het betreffende product of de betreffende dienst. Door middel van bepaalde technieken, brengt hij of zij de boodschap op de juiste enthousiaste manier over. Een van die technieken is bijvoorbeeld het inzetten van korte versnipperende UX-uitingen.

Eveneens kunnen ook andere mensen uit uw (sociale) netwerk tot de potentiële sales force behoren! Meerdere quotes kunnen samengevoegd worden tot bijvoorbeeld een bedrijfsfilm, bedrijfspresentatie of corporate insight. Mensen kunnen ook gezamenlijk een boodschap overdragen. Bijvoorbeeld vanuit diverse levels in uw organisatie. Uw CEO, projectmanager en medewerker vertellen dan bijvoorbeeld samen over de missie, de kernkracht van producten, de productlijnen of verschillende product-ranches.

Droneshoot incl. vergunningen en verzekering

Een droneshoot maakt de testimonial video nog completer, omdat de potentiële klant met een helicopterview naar uw product of dienst kijkt. Zo krijgt hij het gevoel dat hij samen met andere potentiële afnemers naar de toepasbaarheid van uw product of dienst kijkt. Dit heeft een positieve werking op het onafhankelijke karakter van de video.

Testimonial video droneshoot

Testimonial video voice over

Voice-over tekst en opname

Wat ook goed werkt in een testimonial video is om iemand binnen uw bedrijf iets te laten vertellen als voice-over gids. In een voice-over wordt namelijk toegelicht wat de toekomstige klant of medewerker precies als meerwaarde kan ervaren.

In totaal is de voice-over maar een paar seconden echt in beeld. Voor de rest horen we alleen zijn of haar stem. De kijker hoort de voice-over en ziet ondertussen voornamelijk beelden van uw product in ‘actie’. Bijvoorbeeld op de locatie van uw klant.

De kijker ziet aan de ene kant dat uw product of dienst goed bij uw klant is geïmplementeerd en hoort aan de andere kant de voice-over gids vertellen over welke meerwaarde dat voor die klant heeft opgeleverd.

Videomontage

Nadat de opnames zijn gemaakt, is er voldoende beeld en geluidsmateriaal verzameld. Hierna kunnen we een testimonial video maken die marketingstrategisch kan worden ingezet.

Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt. Ook houden wij ons aan onderbouwde richtlijnen als het gaat om video marketing content. Een daarvan is bijvoorbeeld de lengte van de testimonial video. Deze zal niet langer dan 1 minuut zijn. Dit is een essentieel onderdeel, omdat een video die langer dan 1 minuut duurt, zijn doel voorbijschiet. We willen dan ook dat de testimonial video leidt tot een call to action en niet tot een nietszeggend filmpje waarbij men weg klikt!

Videomontage

Testimonial video animatie

Bewegende grafische laag toevoegen

Visualisatie houdt niet op bij het alleen maar filmen van uw product op de locatie van uw klant. Het subtiel toevoegen van uw beeldmerk leidt ertoe dat de testimonial video bijdraagt aan de brand awareness van uw organisatie.

Zo kunt u de testimonial video ook inzetten om uw naamsbekendheid te vergroten.

Geanimeerde tekst quotes in uw testimonial video

Nadat de voice-over zijn verhaal heeft gedaan, bevestigt uw klant dit met een quote. Zo wordt uw boodschap en de meerwaarde van het product nog een keer benadrukt.

Testimonial video geanimeerde tekst quotes